:p :p :p... χά!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15

Εθνική Συνεννόηση σε ποια κατεύθυνση?





Η μόνη ειλικρινής προσπάθεια που κάνουν σχεδόν όλα τα κόμματα της βουλής για το καλό της «Πατρίδας» όπως λένε είναι να αποδείξουν ποιος έκανε το μεγαλύτερο κακό στην χώρα στο παρόν και στο παρελθόν. Για τίποτα άλλο . 

Όλα τα άλλα που προβάλλονται ως επιτυχίες ή αποτυχίες απ τα ΜΜΕ κι απ τα ίδια τα κόμματα , δεν ανήκουν αποκλειστικά σε κανέναν . 
Η σημερινή κατάσταση θα ήταν ίδια είτε υπήρχε ο Σύριζα είτε όχι. 

Οι λεγόμενες σκληρές διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» θα γινόταν και με κυβέρνηση Ν. Δημοκρατίας και με κυβέρνηση του Πασόκ και με όποια άλλη κυβέρνηση θεωρεί την ΕΕ σπίτι της - είτε θέλει να μείνει η ίδια είτε επιδιώκει της αλλαγή της σε Ευρώπη των λαών - και θα είχαν όλοι τους τις όποιες επιτυχίες διατυμπανίζει ο Σύριζα σήμερα πως έχει.. 

Είναι λοιπόν η κυβέρνηση Σύριζα ίδια με τα υπόλοιπα κόμματα ? Κατηγορηματικά Όχι !    

Οι υπόλοιποι, στην αγωνία τους να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους και έχοντας βεβαρυμένο παρελθόν , είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν μια πορεία ζικ-ζακ να ανακαλύπτουν νέα μονοπάτια , και «παραθυράκια» για να φτάσουν στον προορισμό, τον ίδιο προορισμό που για τον Σύριζα είναι ένας ίσιος δρόμος χωρίς εμπόδια, στροφές και καθυστερήσεις , ένας δρόμος γρήγορος δηλαδή. 
Η σημερινή κυβέρνηση Σύριζα είναι πιο αποτελεσματική πιο άμεση και δεν κρατά τα προσχήματα . Ακριβώς όπως το Πασόκ της δεκαετίας του 80 και μετά..

- Δεν είμαστε η συνέχεια του Πασόκ είχε πει κάποτε ένα στέλεχος της κυβέρνησης .. 
Και βέβαια δεν είναι η συνέχεια ..Δεν θα μπορούσε να καταφέρει όσα κατάφερε αν ήταν η συνέχειά του . Ο αντικαταστάτης του είναι . 

Κατάφερε ο Σύριζα λοιπόν το ακατόρθωτο ? Αυτό που δεν μπόρεσαν να καταφέρουν οι υπόλοιπες κυβερνήσεις ? Κατηγορηματικά Ναι ! 

Και το κατάφερε πάνω στις βάσεις που είχε χτίσει το Πασόκ . Κατάφερε να αμαυρώσει το όνομα της Αριστεράς, κατάφερε να περάσει στην συνείδηση εχθρών και «φίλων» και κυρίως στην νέα γενιά πως η αριστερά είναι ένα συνονθύλευμα από απατεώνες , προδότες και επίορκους . 
Αν το παλιό Πασόκ μπόρεσε να διαλύσει το μαζικό κίνημα αναίμακτα, η επόμενη κυβέρνηση όποια και να είναι θα στέλνει τους κομουνιστές στο απόσπασμα. Οι βάσεις υπάρχουν , ελέω του Σύριζα . 

Μένει μόνο ο μακρύς και ακόμα πιο δύσκολος – σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια - δρόμος των απανταχού εντός Ελλάδας κομουνιστών να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες . 
- Και αν καταφέρουν να το αποδείξουν πως ξέρουμε πως η συμπεριφορά τους δεν θα είναι η ίδια με τον Σύριζα σε ένα μακρινό μέλλον, θα αναρωτηθεί κάποιος και πολύ σωστά.. 
- Απλό ! Ψηφίστε τους ..Όλοι ! 

Έτσι κι αλλιώς είμαστε χαμένοι  Ψηφίζοντας τους , ακόμα και αν δεν τους συμπαθούμε , τουλάχιστον θα τους ξεβρακώσουμε και θα αποδείξουμε πως είμαστε ο κυρίαρχος λαός που δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. 

Ψυχή έχουμε ή είμαστε μόνο για τα πανηγύρια ?

Υ.Γ. Σχετικά  με το φιρμάνι  της Εθνικής  Συνεννόησης που κυκλοφορεί , όλο και πιο συχνά, αν κάποιος γνωρίζει σε ποια κατεύθυνση θα είναι αυτή η συνεννόηση, ας μου στείλει το λινκ. 
Αν πάλι αυτή η συνεννόηση αφορά αποκλειστικά  το "μακιγιάζ"   των πολιτικών κομμάτων , για "νέα ξεκινήματα " άκυρη η ζήτηση του λινκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: